Антиоксиданти, антиейджинг и коластра

 

Антиоксиданти и антиейджинг

Антиоксидантите извор на младостта ли са? Този въпрос може би някои го намират за спорен, но е известно, че оксидативния стрес и високите нива на свободните радикали, които са продукти на нормалната обмяна на веществата и които се натрупват в организма, могат  да доведат  до поражения върху организма и ускоряване  на процеса на стареене. Коластрата съдържа антиоксиданти и прекурсори на глутатиона (най-мощният антиоксидант който е известен), които помагат за почистване на тези замърсители от тялото и  предотвратяват   щетите, които причиняват на организма.

  • Свободните радикали причиняват огромно поражения върху ДНК, протеините и липидите и тези поражения могат да доведат до стареене, рак и други дегенеративни заболявания.
  • Хроничния оксидативен стрес може да ускори клетъчното стареене в човешките ендотелни клетки (Ендотел – това  е  слой от клетки от един вид епителна тъкан, те са разположени върху вътрешната повърхност на кръвоносните съдове на границата между съдовите стени и течащата  в кухините им кръв и плазма. Ендотелът има водеща роля за съдовата хомеостаза и е непосредствено подожен на всякакви регулиращи и увреждащи фактори, въздействащи чрез кръвта.). Коластрата е богата на антиоксиданти, включително глутатион, най-мощният известен антиоксидант, както и неговите прекурсори.
  • PRP(богатите на пролин полипептиди) спират липидната пероксидация, намаляват на размера на реактивни текислородни видове (ROS) в клетките.
  • Лактоферинът, на който е богата коластрата действа като антиоксидант в червата.

Коластра и детоксикация

Традиционно повечето хора възприемат детоксикацията, като приемане на мощна билкова смес, която чисти тялото от течности и по този начин промива системата от вредни примеси и токсини. Коластрата детоксикира организма в началото на стомашно-чревния тракт по един здравословен и ефикасен начин. Коластрата инхибира или унищожава вредните патогени, които могат да са населили червата и да причинят големи здравословни проблеми, като например хеликобактер Пилори, основната причина за язви на стомаха и дванадесетопръстника, кандида албиканс, гъбички, които могат да населят червата, подтискайки полезните бактерии. Коластрата насърчава растежа на полезните бактериални чревни колонии. Коластрата може да помогне на лигавицата на червата. Коластрата също така предпазва черния дроб и панкреаса от ефектите на токсини в тялото, като помага за премахване на опасни токсини и стимулира  тези органи, да заменят повредената тъкан.

  • Коластрата убива Хеликобактер Пилори, основна причина за гастрит и язва.
  • Коластрата от крави премахва много опасни патогени от червата и помага  при чревни ерозии и язви.
  • Лактоферинът потиска растежа на кандида албиканс и вредните бактерии.
  • Коластрата може да помогне на  черния дроб срещу токсичните ефекти на хепатит, цироза, токсични поражения на черния дроб клетки, фиброза на черния дроб, възпаление на черния дроб, чернодробна стеатоза, и други чернодробни заболявания чрез премахване на излишните токсични метаболити на протеин, като амоняк, формиран от разграждането на клетките на черния дроб, което позволява на черния дроб  да подобри способността си да обезвреди тези вещества върху себе си.