Защо е по-изгодно да купувате, отколкото да наемате

Месечното плащане по кредита може да бъде по-малко от наемането на идентично жилище. Благодарение на професионалисти в областта на недвижимите, луксзони имоти Unique Estates и жилищата станаха много по-достъпни.

Ако тръгнете за дълъг период от време, имотът, който притежавате, може да бъде отдаден под наем, като по този начин се осигурява допълнителен доход.

От известно време, ако оценяваме ситуацията от финансова гледна точка, изглежда по-изгодно да придобиваме жилище / луксозни къщи и луксозни апартаменти, отколкото да отдаваме под наем, защото цените на наемите в много случаи са по-високи от месечното плащане на кредита за собственото жилище.

Ако се съмнявате, сега е точното време за придобиване на недвижими имоти, тогава си струва по-задълбочено проучване на няколко аспекта.

Разбира се, закупуването е сериозна стъпка, но ако вече сте взели решение, не би било най-умното решение да се отложи от финансова гледна точка.

Цените на луксозните апартаментите нарастват

Въпреки факта, че никой не може да предскаже бъдещето, едно е ясно – през последните години цените на луксозните апартаменти и луксозните къщи нарастват бавно, но постоянно. Това се обяснява от различни фактори. Един от водещите е липсата на добри сделки в сектора на средните цени, в които останалата част от пазара се движи. Също така сега много по-голям брой потенциални купувачи имат възможност да направят авансово плащане, и всичко това, благодарение на екипите професионалисти Unique Estates.

Ако изчакате с надеждата, че цените на недвижимите, луксозни имоти ще паднат, тогава може да се наложи да чакате дълго време.

Вярно ли е, че притежаването на собственост ви дава по-малко свобода?

Често като минус покупката на собствени жилища се нарича ограничения за мобилност. Това означава, че ако изведнъж искате да се преместите в друг град или държава, или просто да пътувате по света малко по-дълго, тогава имуществото, което сте придобили, може да се превърне в тежест.

Всъщност може да разгледате ситуацията от другата страна. Апартаментът е дългосрочна инвестиция; ако е необходимо, жилищата могат да бъдат наети или продадени. Разбира се, това ще изисква известно време и усилия, но по този начин може да получите печалба.

За повече информация, около предимствата и недостатъците в закупуване или наемането на жилище, може да потърсите мнението на брокер: www.ues.bg