Вижте как да използвате флаери за реклама на бизнеса ви

 

flaeriРекламирайте бизнеса си чрез флаери. Така съветват мнозина специалисти, които се занимават с изработка на печатни материали и това не е никак случайно. Голяма част от фирмите предлагащи продукти и услуги в България разпространяват хвърчащи листовки с рекламно съдържание, което им носи повече клиенти и съответно продажби.

Най-важните неща за един успешен флаер са неговия дизайн, съдържанието и начина на разпространение. При положение, че искате рекламните листовки да отговорят на горепосочените критерий, то изберете услугите на www.printermax.bg, които гарантират качествено изпълнение на рекламните носители и тяхното раздаване в столицата.

Нека първо обсъдим дизайна на флаерите. Той трябва да съчетава поне няколко цвята, фирмено лого и изображения. Качествената визия е тази, която кара получателите да се превърнат във ваши клиенти и да закупят стока и/или да поръчат дадена услуга. Флаерите се отпечатват на гланцова хартия, която спомага за дизайнерската стойност на материалите.

Следващият фактор е съдържанието. Ако вашият флаер съдържа промоции, информация за интересни събития, наближаващи партита и тем подобни, то със сигурност ще бъде възприет добре от обществото. Сухата реклама не е препоръчителна, тъй като тя не съобщава нищо по-интересно от това, което можем да видим по телевизията или да чуем по радиото.

Използвайте изчистени шрифтове за текстовете, които ще намерят място в листовките. Преценете големината, която на буквите. Последните не трябва да са нито много големи, нито пък малки, защото много съществуват множество потребители със зрителни проблеми непозволяващи разчитането на малък шрифт.

Тук идва място на разпространението на флаери, което е доста сериозна мисия. Първото нещо, за което трябва да си дадете сметка е какъв тираж хвърчащи листовки ще поръчате. Ако той е много малък ще стигне или само за пускане в пощи, или за няколко дни раздаване. Съветваме ви да напечатите първоначална бройка от поне 5000 флаера, за да имате по-големи шансове за успех.

Раздаването на рекламните материали се извършва пред обекти, където се събират повече хора. Такива места са оживените централни улици, моловете, спортните игрища, културните центрове и така нататък. Разположете вашите промоутъри в горепосочените зони и само за няколко седмици ще успеете да привлечете стотици, че дори хиляди хора за вашата кауза.

Имайте предвид, че флаерите са мощен инструмент, който грабва вниманието на получателя и той приема за истина това, което пише вътре. В никакъв случай не си позволявайте да давате подвеждаща информация за фирмената ви дейност, понеже носите отговорност пред властите. Когато раздавате флаери правете кратък увод в съдржанието им, за да съобщите на клиента точно какво ще открие във вашия търговски обект или заведение.