Как да направим флаерите по-ефективни?

 

fliersЗамисляли ли сте се дали да не използвате флаери за да дадете малък тласък на своя бизнес? Идеята е доста добра, особено ако имате голяма конкуренция в близост. Ето как можете да направите флаерите си по-ефективни.

Помислете за текста на флаера

Трябва да помислите внимателно какво искате да пише на флаера. Имайте предвид, че никой няма да стои и да чете вашите словоизлияния с минути. Флаерът трябва да дава представа за това, което предлагате с една картинка и няколко думи. Ако например искате промотирате пицарията си, няма нужда да обяснявате колко вкусна е пицата.
Просто трябва да поставите една изкусителна снимка на пица, след което да опишете какви са промоциите с едно или две изречения. Ако вече желаете, бихте могли да поставите допълнителна информация на гърба на флаера.

Изберете мястото, на което да ги раздавате

При флаерите е от огромно значение да изберете правилно мястото, на което да ги раздавате. Гледайте то да бъде близо до вашия търговски обект, защото в противен случай това няма как да ви донесе полза. Гледайте да раздавате флаерите в границите на една – две пресечки от вашия магазин, ресторант, офис или какъвто и да било обект.
По този начин ако впечатлите някого с това, което предлагате, за хората няма да е проблем да отбият от пътя за да видят предложенията ви. Подберете някое по-натоварено място с по-голямо движение, в непосредствена близост.

Изберете внимателно хората, на които давате флаерите

Изборът на хората, на които раздавате флаери трябва да бъде добре премислен. Помислете към каква аудитория се насочвате, на каква възраст, мъже или жени, по-млади или по-възрастни. След като помислите за всичко това, време е да обърнете и малко внимание на стила на хората, защото той е от огромно значение за да постигнете целите си.
Все пак за листовките сте похарчили пари, които е важно да инвестирате правилно. Ако рекламирате книжарница например не е най-добрата идея да дадете флаер на група младежи, които очевидно са тръгнали да се забавляват.

Помислете внимателно за цветовете

Изборът на цветове е от голямо значение. Той може да предопредели успеха или неуспеха на вашето послание. Имайте предвид, че трябва целта на посланието да бъде в хармония с цветовете.
Лоши или хубави цветове няма, има обаче такива, които са подходящи или неподходящи за целта. Ако поставите на преден план личните си предпочитания е твърде вероятно любимият ви цвят да не си партнира добре с идеята, за която искате да го използвате.