Как да разпознаем оригиналните бижута Сваровски?

Към днешна дата всяка жена мечтае да изглежда добре. В днешната статия няма да описваме кои са причините за тази мания, няма да пишем и за дрехите, а само за бижутата. И то по-специално за бижутата с елементи и камъни Сваровски!

На пазарът, онлайн и офлайн, е пълно с бижута Сваровски, но дали ви е направило впечатление, че цените са от земята до небето?! Постоянно се виждат цени от 5 лв до над 500 лв и гордо до тази цена стои един и същ надпис „Сваровски“. Още по-интересно е ако сложим надписа „оригинален Сваровски“.

Реално погледнато дали е възможно наистина да има такава разлика в цената? Все пак говорим за различни бижута…може би е нормално… Но очевадната истина е, че оригиналните бижута Сваровски струват по-скъпо! В цял свят има фирми, които препродават закупени камъни и елементи Сваровски, има и производители, които се опитват да произвеждат оригинали (или реплики). За последно гледах как китайски ментета буквално „заливат“ българският пазар. По този начин българският потребител се подвежда по цената от 20-30 лв за колие, купува го и … осъзнава, че е дал много пари за едно голямо нищо.

Оригиналните бижута Сваровски могат да се правят от всеки знаещ, тъй като все пак това са камъни и елементи, които се спояват един и с друг. Но всички трябва да са съпроводени с оригинален сертификат, в 99% от случайте трапецовиден със седемцифрен номер на гърба, който се издава директно от централата на Сваровски в Австрия. В България най-големият вносител на камъни, кристали и елементи Сваровски е фирма Crystal Zone. Ако желаете да видите как наистина изглеждат тези сертификати може да отидете на адрес бул. „Симеоновско шосе“ № 9 в София и да разгледате как наистина изглеждат в перфектния си блясък тези камъни.

Бижутата, изработени от Сваровски елементи, задължително се придружават от гаранционна карта с минимум година гаранция. Самият камък при досег се усеща колко е здрав и на моменти дори е възможно да бъде като малко остро ножче (зависи от камъка). 

Пръстен Сваровски

Това бижу е чудесен пример как може един кристал да заблести в очите на всички. Преливащите се цветове гарантират перфектното усещане за красота, топлина и близост. Цената на пръстена в магазин Crystalzoneshop.com е 65 лв. Докоснете ли се само един път до истинските съвършени кристали Сваровски, то неминуемо ще успеете от тук насетне и сами да правите разликата между ментето и оригинала.