Ползите от приема на L-carnitine

Всеки един човек иска да изглежда добре, но за тази цел не  винаги е достатъчно да тренирате усилено и да храните правилно. Причината затова е, че дори и да водите активен и здравословен начин на живот, често организма ви пак може да остане „гладен” за някой важни вещества, а хранителните добавки са един доста добър алтернативен начин да си ги набавите.

Много хора обаче и до днес не знаят, за какво всъщност служат тези вещества, които можете да приемате, за да засилите здравословното си и физическо здраве. Така например голяма част от вас мислят, че L-carnitine е предназначен само и единствено, за да ви помогне да отслабнете по-бързо и да се избавите от излишните мазнини, но това не е точно така. Все пак тази киселина има и доста други свойства, тоест нейното действие върху организма ви не се изчерпва с това. Никога не прекалявайте обаче с хранителните добави и не се увличайте по тях, защото те в никакъв случай не могат да заместят храната и ползите от нея.

Действие на L-carnitine

Всички сте учили  в училище за тази аминокиселина, но може би не помните наученото от тогава, затова ще ви припомним накратко, какво всъщност представлява л карнитин. И така, това един вид като „ракета”, която служи за да пренася мастните киселини през клетъчната мембрана, а след това да достигне и до митохондриите, за да може те да служат на тялото ви един вид като „гориво”, за да имате енергия през целия ден. Ако си задавате въпроса, поради каква причина мастните киселини не правят това сами, тогава ще и кажем, че това се дължи на факта е факта, че мембраната е непропусклива и точно затова служи тази киселина.

Следващото нещо, което организма ни прави на клетъчно ниво е да изгори молекулите мазнини, за да се получи след това отпадъчен продукт. Тук L-carnitine отново идва на помощ, тоест той се свързва с тези ненужни за тялото продукти и след това ги извежда през клетъчната стена.

Ако и вие искате да си набавите карнитин, тогава трябва да знаете, че той се продава като самостоятелна добавка или в препарати за отслабване, където той отново е включен, като например фет бърнъри. Запомнете, че хранителните добавки са наистина полезни за тялото ви, но само ако се приемат в умерена доза.