Запознайте се с един от най-силните геймърски компютри, които са създавани някога

 

izbor-na-geimarski-komputriТъй като си даваме сметка колко голям процент хора са запалени по различните видове компютърни игри и колко много време отделят играейки, решихме да посветим днешната ни статия именно на създаването на един от безспорно най-мощните геймърски компютри, в чиито два края са разположени GTX980 на NVIDIA и Core i7-5960X на Интел, който от своя страна представлява най-дръзкия настолен процесор за потребители. Сега, след като погъделичкахме вашето любопитство, ви предлагаме да се потопим в магическия свят на компютърния хардуер.

Процесор: Както споменахме по-горе, именно Core i7-5960X на Интел е туптящото сърце на тези удивителни геймърски компютри. Това е така, защото той се счита за връх в настолните платформи за геймъри, благодарение на своите 8 х 86 процесорни ядра. Що се отнася до базовата тактова честота на този процесор, то тя е цели 3 GHz и може да достигне максимум до 3,5 GHz, когато има необходимост от допълнителна изчислителна мощност. С цел постигане на по-добро топлоотвеждане, се използва водно охлаждане в затворен воден кръг Corsair Hydro Series H100i, вместо традиционните въздушни охладители за процесори. Безпрецедентно предимство на водното охлаждане е фактът, че то съумява да поддържа стоковите процесори хладни, дори и при наличието на големи натоварвания. То помага и при овърклок, в случай, че го практикувате, разбира се. В допълнение на неговите по-добри способности за охлаждане, друго сигурно предимство е, че то генерира сравнително по-малко шум от традиционните радиатор-вентилаторни охлаждания, които има в повечето геймърски компютри.

Графична карта: Щом процесорът Core i7-5960X е Ян, в такъв случай графичната карта на тези геймърски компютри ще бъде NVIDIA GTX980 Ин. Това е неминуемо най-добрата карта в своя клас, предлагаща изключителна производителност и зашеметяваща енергийна ефективност, благодарение на която тя може да бъде хладна дори и при по-силно натоварване. Специалисти са на мнение, че това е безапелационно най-добрата предлагана карта с единично GPU, която би могла да бъде купена. Единичното GPU от своя страна може да предложи подобрена работа с драйвъра, както и редуциране на проблемите, които са свързани обикновено с известни насичания спрямо другите мулти-GPU конфигурации.

Дънна платка:  Всичко дотук си ,,почива‘‘ на дънна платка X99 Delux на Асус, която поддържа Haswell – E процесори с цокъл LGA2011-v3. Тази платка притежава повече контактни пикове на цокъла, в сравнение с тези на конкурентните геймърски компютри.

Дискова подсистема: това е 480 GB Intel 730 SSD за систематичен и механичен такъв 1 TB HDD за съхранение.

Подобно напомпани машините можете да открие в каталога на Plasico IT Superstore на https://plasico.bg/компютри-и-компоненти/компютри/настолни/filter-F107, където се предлагат изключителни мощни конфигурации предназначени за истински геймъри.