С какво да отопляваме жилището си?

В разгара на лятото много семейства започват да мислят за студените зимни дни. Докато някои хора са решили проблемите си с централизирано парно отопление, използване на климатици, подово отопление или друго електрическо оборудване, то други разсъждават дали да не изберат друг вид продукт.

През последните няколко години се покачва продажбата именно на отоплението чрез камини, котли и печки на пелети, дърва и въглища.

Котелът е предназначен за по-големи жилища, по-обемни, с повече отопляема площ. Дали ще е на пелети, въглища или дърва зависи от желанието на домакинството и на някои специфични препоръки, които всеки добър търговец веднага ще ви обясни. И все пак това трябва да е отопляемият енергоизточник на жилища, офиси и сгради с голяма отопляема площ.

Камина с водна риза на дърва

Камините са средният вариант за отопление, което всяко нормално статистическо жилище, независимо дали става дума за семеен дом или офис, може да си позволи. Камината допринася не само за топлината в дома, но и за уюта, пренасяйки ни в някой от любовните филми, които сме гледали. При избор на камината като средство за отопление непременно се консултирайте каква е разликата между камините с водна и камините с въздушна риза.

Печките са най-евтиния и малък като отопляема площ уред за отопление. Въпреки това топлоотделянето може да бъде много изразено, благодарение на факта, че има разнообразие от печки с водна и въздушна риза. При тях може да се използват различни видове гориво – дърва, пелети, въглища или каквото ви е под ръка

Все пак, ако търсите най-добрият и разбира се най-евтиния начин за отопление, непременно се консултирайте с фирма, която е наложила продуктите си на пазара. Допитайте се до официалния представител на EdilKamin – фирма Мирев ЕООД – за България и получете отговор на всеки един въпрос.