Услуги

Топ местни бизнес директории за подобряване на вашата местна SEO оптимизация

Местните бизнес директории са онлайн портали или нишови директории, които предоставят информация за бизнеса в определена област, включително информация за контакт, карти, описания на услуги или предлагани продукти и потребителски отзиви.

Мислете за тях като за безплатни бели страници – платформи за маркетинг на вашия бизнес и за по-голямо привличане в местната общност!

Те могат да бъдат изключително полезни за повишаване на местната SEO оптимизация, тъй като създават видимост на страниците с резултати от търсачките (SERPs) , предлагат възможност за оптимизиране на профили с ключови думи и позволяват на бизнеса да създава съдържание, което се отличава от конкуренцията.

Този блог на Уеб Дизайн България ще обсъди ефективното използване на местни бизнес директории, за да извлечете максимума от тях.

Какво е местен бизнес указател?

Просто казано, онлайн бизнес директорията е платформа за местни бизнес обяви в определена област . Това е като виртуален телефонен указател, но с много повече информация.

Тези онлайн бизнес директории обикновено предоставят съществени подробности за всеки бизнес, като например тяхната информация за контакт, работно време и отзиви на клиенти .

Местните бизнес указатели са отличен ресурс за потребителите, които търсят продукти или услуги в своя район. Вместо да прелистват жълти страници, хората могат да търсят фирми в тези директории от домовете си (или където и да се намират).

Но местните бизнес указатели не са само полезни за потребителите, но и от решаващо значение за бизнеса. Местните фирми могат да подобрят онлайн видимостта и да привлекат нови клиенти, като ги включат в тези директории. Когато хората търсят фирми в своя район, е по-вероятно да попаднат на фирми, изброени в тези директории.

Плюс това клиентските отзиви в тези директории могат да помогнат на бизнеса да изгради доверие с потенциални клиенти и да подобри своята онлайн репутация.

Защо трябва да посочите местния си бизнес в указател

Използването на местни бизнес директории може ефективно да подобри вашето местно SEO, давайки на вашия бизнес предимство пред целевия ви пазар. Ето някои основни предимства на директорията с местни бизнес обяви:

 • Увеличете видимостта в SERPs : Като поставите вашите бизнес обяви в тези онлайн директории, можете да бъдете включени в съответните търсения и да получите по-голямо присъствие.
 • Подкрепете местната общност : Местните бизнес директории са чудесен начин да привлечете местните клиенти и да подкрепите местния бизнес. Усещането за общност, което създава, е безценно за продължаващия местен маркетинг.
 • Оптимизирайте профилите с ключови думи : Използването на правилните ключови думи в описанията и заглавията може да помогне на търсачките да разберат по-добре контекста, което води до по-високо класиране.
 • Създавайте уникално съдържание : създаването на съдържание в сайтове с директории може да разграничи вашия бизнес от другите, като му помогне да се открои и да спечели повече внимание от потенциални посетители.
 • Изграждайте връзки с други фирми : Наличието на силна мрежа за поддръжка сред местните фирми помага за подобряване на доверието и надеждността на потенциалните клиенти и търсачките.
 • Създайте обратни връзки : Те ще насочат потенциалните клиенти обратно към вашия уебсайт и допълнително ще облагодетелстват класирането в SERP.

Най-добрите местни бизнес директории, които да търсите

И така, сега, след като изяснихме някои неща, нека да разгледаме най-добрите местни бизнес директории, които трябва да използвате, за да стартирате местната си SEO оптимизация.

Бизнес профил в Google

Всеки използва Google Търсене, най-използваната търсачка в света . Докато сте в роуминг във вашите Google Карти, сигурно сте забелязали, че някои фирми във вашия район имат свои собствени страници. Може би се чудите как го правят. Отговорът е чрез Google Business Profile.

Google Business Profile е от съществено значение за всеки местен бизнес, който иска да подобри онлайн присъствието си и да засили местната си SEO оптимизация. По същество предлага безплатни бизнес обяви на всеки собственик, който може да иска магазинът им да бъде включен в Карти или в резултатите от търсенето.
С над 5 милиарда търсения на тази търсачка на ден, вашият бизнес вписан в Google е безпроблемно. Този раздел ще обсъди значението на Google Business Profile , стъпките за настройка на вашия списък и съвети за оптимизиране на вашия профил.

Съвети за оптимизиране на вашата малка обява в Google My Business

Следният списък ще ви помогне да извлечете максимума от директорията на Google My Business, която е може би най-популярната налична в момента.

 • Поддържайте информацията си точна и актуална.
 • Използвайте подходящи ключови думи в описанието на бизнеса си и в целия си списък.
 • Добавете висококачествени снимки на вашия бизнес, продукти и услуги.
 • Насърчете клиентите си да оставят отзиви за вашата бизнес обява.
 • Отговаряйте на отзивите на клиентите и се ангажирайте с аудиторията си, за да изградите доверие и лоялност.
 • Използвайте статистиката на Google Business Profile, за да проследите ефективността на вашата обява и да вземете управлявани от данни решения за вашия бизнес.

Yelp

Yelp е онлайн платформа, където клиентите могат да споделят своя опит и да оценяват местни магазини, като ресторанти, салони и магазини за търговия на дребно. Местните фирми трябва да имат силно присъствие в Yelp, главно поради въздействието му върху тяхната онлайн репутация и видимост.

Ето някои причини, поради които Yelp е важен за местния бизнес:

 • Повишена видимост : Yelp има над 178 милиона уникални посетители всеки месец и присъствието на платформата може да увеличи видимостта на вашия бизнес пред потенциални клиенти.
 • Управление на репутацията : Клиентите използват Yelp, за да оставят положителни и отрицателни отзиви за своя опит с местния бизнес. Чрез активно наблюдение и отговаряне на отзиви, фирмите могат да управляват своята онлайн репутация и да подобрят удовлетвореността на клиентите.
 • Оптимизация за търсачки : Страниците на Yelp се индексират от търсачки като Google, което означава, че наличието на вписване в Yelp може да подобри оптимизацията на вашия бизнес за търсачки (SEO) и да му помогне да се показва по-високо в местните резултати от търсенето.

Facebook

С над 2 милиарда активни потребители Facebook е огромна социална медийна платформа, която местните фирми не могат просто да игнорират. И ако местната SEO оптимизация не е вашата чаша чай, както трябва да бъде, местните компании могат да използват платформата като магистрала за увеличаване на експозицията и разпознаваемостта на марката.

Създавайки страница във Facebook за вашия бизнес, можете да предоставите цялата важна информация, като вашето работно време, информация за контакт и телефонен номер, както и отзиви на клиенти, където можете да се свържете с тях чрез публикации и съобщения.

Платформата за насочена реклама на Facebook позволява на бизнеса да достигне до специфична аудитория въз основа на демографски данни, интереси и поведение. Бизнесът може да използва Facebook, за да привлече нови клиенти и да изгради лоялност към марката чрез създаване на ангажиращо съдържание и насочване към правилната аудитория.

Места на Bing

Въпреки че Google Business Profile е най-популярната директория на търсачката, местните фирми не трябва да пренебрегват Bing Places като чудесна алтернатива.

Като втората най-популярна търсачка, Bing Places може да подобри класирането ви в търсачката и да предостави на потенциалните клиенти важна информация, като вашето работно време, информация за контакт и клиентски отзиви.

Bing Places предлага и няколко уникални функции, като например възможност за качване на снимки и виртуални обиколки, които могат да помогнат на бизнеса да се открои от своите конкуренти. Заявяването и оптимизирането на вашата обява в Bing Places може да подобри вашата онлайн видимост и да привлече нови клиенти.

TripAdvisor

За бизнеса в сектора на хотелиерството TripAdvisor е ключов ресурс за привличане на пътници.

С обява в TripAdvisor можете да поемете контрола върху вашата онлайн репутация и да привлечете повече потенциални клиенти. С над 463 милиона средно месечни уникални посетители, TripAdvisor е полезен ресурс за пътници, които търсят препоръки за хотели, ресторанти и атракции.

Като отговарят на клиентски отзиви и предоставят точна информация, фирмите могат да използват TripAdvisor, за да изградят доверие с потенциални клиенти и да увеличат резервациите. Програмата Business Advantage на TripAdvisor също предлага допълнителни функции, като подобрени списъци и анализи, които могат да помогнат на бизнеса да подобри своята онлайн видимост и да проследи представянето си.

Apple Maps

Въпреки че е по-малко популярен, Apple Maps служи като решаваща местна търсачка и онлайн указател за местни фирми, особено тези, които имат за цел да достигнат до клиенти, които използват продукти на Apple.

Като заявите и оптимизирате вашата обява в Apple Maps, можете да достигнете до голяма аудитория от потенциални клиенти. Вашата обява ще се появи и в търсенията на Siri, което може да помогне за привличането на нови клиенти и да подобри вашето местно SEO класиране.

Превъзходството в Apple Maps е лесно и можете да започнете да виждате положителни резултати, като следвате най-добрите практики за местния бизнес указател по-долу. Нека не забравяме, че всички тези директории, споменати по-горе, предоставят безплатни местни обяви, така че можете да увеличите експозицията на вашия бизнес онлайн още по-лесно, без да харчите пари.

Печатни медии (или телевизия и радио във вашия район)

Най-широко използваните методи за повишаване на осведомеността за марката от миналия век са печатните медии и телевизията или радиото. Местните вестници, радио и телевизионни канали са добри начини за достигане до местната аудитория, тъй като те обикновено са по-лични и подбрани за конкретни общности и градове.

Като публикуват печатни реклами или спонсорират местни събития, фирмите могат да достигнат до местни клиенти, които може да не са онлайн. Освен това, местните медии могат да помогнат за повишаване на местната SEO оптимизация чрез увеличаване на вашите препратки.

Въпреки че може да се наложи да се свържете с експерт, който да ви помогне да започнете с този вид бизнес маркетинг, печатните медии, радиото или телевизията могат да бъдат чудесен начин за придобиване на местно присъствие и изграждане на местни връзки.

Но не забравяйте, че това са платени медийни опции в сравнение с другите онлайн бизнес директории, които обсъдихме в тази статия.

Начини за максимизиране на ползите от местните бизнес директории

Когато става въпрос за извличане на максимума от местните сайтове за бизнес директории, можете да предприемете няколко допълнителни стъпки, за да гарантирате, че вашият бизнес получава максимална полза. Ето няколко съвета:

 • Възползвайте се от всички функции и опции : Използвайте снимки, видеоклипове и тагове за всяка обява, за да дадете на потребителите повече информация.
 • Редовно актуализирайте списъците : Уверете се, че цялата информация е актуална, тъй като търсачките наблягат на свежото съдържание.
 • Отговаряйте на клиентски отзиви : Предлагането на навременни, персонализирани отговори показва, че ви е грижа и помага за изграждането на доверие във вашата марка.
 • Проследявайте анализи : Следете доколко ефективното използване на тези директории е увеличило трафика и продажбите, за да знаете къде е най-добре да изразходвате маркетинговите си усилия.
 • Ангажирайте се с други фирми : Станете активен член на общността, като участвате в разговори и дейности в местни бизнес директории. Това ще помогне за създаване на експозиция и изграждане на взаимоотношения и доверие с потенциални клиенти.
 • Наемете SEO консултанти : Местните експерти за SEO оптимизация имат знанията и опита, за да помогнат на бизнеса да се възползва от местните бизнес директории.

Как да използваме ефективно местните бизнес директории

Местните бизнес директории са онлайн портали, които предоставят информация за фирми в определена област, включително информация за контакт, карти, описания на предлаганите услуги или продукти и потребителски отзиви.

Те могат да бъдат изключително полезни за повишаване на местното SEO, тъй като създават видимост на страниците с резултати от търсачките (SERP), предлагат възможност за оптимизиране на профили с ключови думи и позволяват на бизнеса да създава съдържание, което се отличава от конкуренцията. Ето няколко съвета как да използвате ефективно местните бизнес директории:

 • Проучете най-добрите местни сайтове за бизнес директории за вашата конкретна индустрия или област. Уверете се, че е добре поддържан, като проверявате често отзивите и отзивите.
 • Осигурете точност : Предоставете точна информация за контакт, описания на продукти или услуги и клиентски отзиви, тъй като това ще помогне на хората да ви намерят по-лесно.
 • Изграждайте връзки с други фирми в същата директория , създавайки солидна мрежа за поддръжка сред местните фирми.
 • Създайте обратни връзки от уебсайтовете на директориите : Обратните връзки ще помогнат за увеличаване на видимостта на SERP, като насочват потенциални клиенти обратно към вашия уебсайт.
 • Проследявайте анализи и наблюдавайте напредъка : Проследявайте колко ефективно използването на тези директории е увеличило трафика и продажбите.

Проследяването на анализите и наблюдението на напредъка със сайтове с местни бизнес директории е от съществено значение за използването на тези инструменти за локално SEO. Тези инструменти ви позволяват да придобиете представа за ефективността на вашите местни списъци с директории за увеличаване на видимостта и генериране на потенциални клиенти.

Има няколко метода за проследяване на анализите на вашите местни сайтове с бизнес директории и за наблюдение на напредъка. Например, можете да използвате инструменти за проследяване на местни търсачки или локален софтуер за анализи. Този вид софтуер ще предостави данни за това колко хора посещават вашата страница, колко време остават и от кой източник идват. Можете също така да проследявате броя на обажданията, съобщенията или други форми за контакт, произтичащи от списъци с локални указатели.

Като наблюдавате показателите на местния бизнес указател, можете да определите какво работи и къде трябва да направите подобрения. Това гарантира, че вашите местни усилия за SEO оптимизация са успешни и че вашите местни сайтове за бизнес директории помагат да се увеличат максимално възможностите за растеж на местния пазар.

Заключение

Местните бизнес указатели са ценен ресурс както за потребителите, така и за бизнеса . Посочването на името на вашия бизнес в тези платформи гарантира, че изграждате своето онлайн присъствие и установявате авторитет на своя домейн с течение на времето.

Като предоставят важна информация за местните фирми и подобряват тяхната онлайн видимост, тези директории помагат за свързването на хората с продуктите и услугите, от които се нуждаят.

Така че, независимо дали сте потребител, който търси нов ресторант, или бизнес, който иска да привлече нови клиенти, местните бизнес директории си струва да се проверят!

За да осигурите точност и ефективност, включете точна информация за контакт, описания на продукти или услуги и отзиви от клиенти. Изграждането на връзки с други фирми в същата директория и създаването на обратни връзки от уебсайтовете на директориите също е жизненоважно.

И накрая, проследете колко ефективни са били тези директории в трафика и продажбите, като проследявате анализи и наблюдавате напредъка, за да можете да разберете по-добре как работи вашият бизнес онлайн!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва cookies

"Cookies" подобряват вашето онлайн присъствие и събират общодостъпни статистически данни. Продължавайки престоя си в сайта, Вие се съгласявате с тези "cookies".

Затвори