Екскурзия до Хърватия – какво със сигурност трябва да посетим

Ако искате да намерите идеалното място за почивка, Travo.bg може да ви спести търсенето. Какво ще кажете за Хърватия? Страната предлага всичко, от което можете да се нуждаете по време на почивката си.

Тя е сигурно и спокойно място, има мек климат, живописно крайбрежие, голям брой острови и всичко това на фона на чудесни цени, Да не споменаваме и географската близост до българия.

Кой е най-добрият сезон за посещение в Хърватия

Ако вече сме събудили вашето любопитство, вече може би се чудите на къде да се насочите и по кое време от годината е най-добре да се пътува. Разбира се, всичко зависи от това, какво искате да правите докато сте в страната.

Екскурзия до Хърватска

Туристичеки оферти https://travo.bg/

Въпреки това, ако трябва да се направи обобщение, за повечето цели, които може да ви дойдат на ум най-доброто време за посещение е в края на пролетта или началото на есента. Лятото и горещото време поставят ваканционния сезон една крачка назад, а най-неподходяща може да се окаже зимата.

Юли и август са най-вълнуващите месеци за посещение, тъй като времето е идеално за плажа и фестивалният сезон е в разгара си. Летните тълпи обаче могат да ви отчаят и да ви оставят с усещането, че хората са навсякъде около вас. Това може да стресира част от пътешествениците и да ги накара да се отегчат от почивката си.

Най-доброто време за посещение на Хърватия (когато тълпите са по-малки, но все пак времето е идеално и фериботите към островите са чести) е през месеците май, юни и септември.

През април и октомври може да е твърде хладно за плаж, но е идеално за дейности на открито като пешеходен туризъм или колоездене например. Освен това местните хора се подготвят за или се възстановяват от летния сезон и е по-вероятно да бъдат спокойни и приветливи.

Това е и най-доброто време за посещение на Дубровник и Плитвишки езера, тъй като тълпите са значително по-малки. Декември доста често покрива островите със сняг. Освен това, този сезон е подходящ и за любителите на коледните пазари. През февруари пък започва карнавалния сезон.

Далматинското крайбрежие

Далматинското крайбрежие е едно от най-набраздените от острови и полуострови в света. То напомня за Канада, Норвегия или за Нова Зеландия, но с тази разлика, че тук можете да съчетаете тази гледка с прекрасен средиземноморски климат.

Най-големите атракции са Дубровник, който е под егидата на ЮНЕСКО, а също така и модерния и динамичен крайбрежен град Сплит. Макар че столицата на страната е Загреб, тук всичко е свързано с крайбрежието и всички туристи идват насам.

Плитвиц

Плитвичките езера са най-доброто място за любителите девствената природа, която е почти недокосната в своята красота. Уникалната екология на езерата осигурява дом за ендемични растителни видове, а обширните гористи местности наоколо са дом на птици, цветя, бозайници и насекоми.

С повече от 120 вида птици, Плитвиц е рай за орнитолозите. Може дори да забележите мечка, вълк или дива котка в гората, но тези животни са страхливи и се крият щом усетят човешко присъствие. Еленът, язовците и лисицата са по-видими във външните посетители на парка.