Почистване на дивани и мека мебел

 

Пране на мека мебел и дивани
Може би почти всеки човек си е мечтал поне веднъж за меко кожено кресло и табуретка пред камината. Ако не това, то поне мек удобен диван пред телевизора, на който да можеш да се отпуснеш след дългия работен ден. Често подобни мечти се сбъдват доста лесно, доколкото инвестицията в холско обзавеждане не е много голяма, а често е дългосрочна и носи радост за доста дълъг период от време.

Все пак, не всяка година се купуват нови дивани. Но за да ги запазим по–дълго в добро състояние, те трябва да се почистват редовно и да се пазят. В настоящата статия ще ви дадем няколко важни и полезни съвета от Sunshinebg.com – фирма за професионално почистване.

Грижа и пране на дивана

Ако диваните и фотьойлите ви са изложени на пряка слънчева светлина, това може силно да повреди дамаската – с времето тя избелява, цветът и се губи и цялостната визия се разпада. Петната върху меката мебел и обзавеждането трябва да се изпират или почистват веднага след появяването им, за да не се получат лекета, които ще е много по–трудно да се почистят, отколкото ново появили се петна.

Площта, която диваните и фотьойлите заемат е голяма – и понякога ни се струва, сякаш те привличат праха от цялата стая. За почистването на мебелите от праха се използват влажни кърпи, които се постилат върху дамаската, след което дамаската на меката мебел се изтупва от праха. Така той, вместо да излети във въздуха и от една страна да го замърси, от друга – после да се спусне надолу и отново да падне върху повърхността, полепва по влажните кърпи. При необходимост, ако кърпата се е замърсила твърде много – тя се изпира няколкократно и процедурата се повтаря. След това дамаската се подсушава добре.

За по-качествено почистване на тапицерията на дивана може да използвайте висок клас прахосмукачка с перяща функция и подсушаване. Предварително се информирайте от какъв тип замаска е дивана ви. В зависимост от това дали е от естествена или изкуствена кожа, текстилна дамаска, плюш или друг материал, трябва да знаете че има приложими и неподходящи техники за пране на вашия диван.

Ако нямате възможност, време и ресурси да се справите сами с почистването на меката мебел, то ви препоръчваме да се обърнете към професионалните услуги за изпиране на диваните на място, които се предлагат от множество фирми. Повече за услугата и информация за цени на пране на дивани прочетете тук

Остарелите дамаски могат да се покрият с различни цветни платове с приятни десени. Това ще разнообрази обстановката в стаята и ще я разведри.

Ако изпирането на дивана не помогне за неговото освежаване, помислете за пълно претапициране или покупка на нова мека мебел.